Strudel cu mere si foietaj

Aceasta reteta este usor de facut si ai nevoie doar de:

8 – 10 mere

rom, esenta de vanilie

-putina coaja rasa de la o lamaie si bineinteles praf de scortisoara, zahar (dupa gust)

aluat de foietaj sau foi de  placinta decongelate –foaie de copt sau unt/ulei

Cum se face?

1.Cureti 8-10 mere de coajă

2.Le dai pe razătoare pe partea mai mare

3.Amesteci compoziția cu zahar si esentele dorite(scorțișoară, esență de vanilie) si le dai deoparte. Eu nu scurg merele rase de zeama.

4.Daca ai Aluat de Foetaj il intinzi , pe deasupra pui tot marul, apoi il rulezi sub forma de rulada.

Daca ai Foi de Placinta, iei cate 3 foi una peste alta, pui putina compozitie cu mar, apoi rulezi foile, in stil rulada.Asa faci si cu celelalte foi care iti mai raman.E bine sa pui cate trei foi ca sa aibe rezistenta aluatul atunci cand le invarti.

5.La urma intepi cu furculita din loc in loc aluatul .

6.Dai pe deasupra cu un pic de ulei sau unt…si nu uita de un Pic De Zahar Presărat pe Deasupra. Daca ai Zahar Brun, este si mai bine, pentru ca se vede frumos  pe placintă, după ce se rumenește!

Lasati la cuptor plăcinta cam 25-30 min..pana se face pe deasupra aurie si prinde o crusta.

La urma presarati zahar pudra pentru design!

Pofta buna!